En we gaan nog niet naar huis...
Door: Marja
Blijf op de hoogte en volg Marja
30 Juni 2008 | ,
Na een paar weken van een hoop geregel, gedoe & gewacht kreeg ik deze week dan eindelijk groen licht en kan ik eindelijk met zekerheid zeggen dat ik blijf. Dat betekent een half jaar extra spaans, een half jaar extra omhangen met geweldige mensen, een half jaar extra op de die gekke universiteit, een half jaar extra reggaeton, een half jaar extra blij door de straten huppelen, een half jaar extra met mijn lieve matties, & een half jaar extra met Matías. Om voor de hand liggende vragen te voorkomen: nee, hij is niet dé reden om te blijven, maar wel één van de redenen.
Laatst was het tijd voor het toppunt van Chileense integratie, want ik ging voor het eerst een weekendje met hem mee naar z’n paps & mams op het platteland. Ohjee. ‘Meet the parents (versie: spaans)’. Terwijl we over de snelweg naar het zuiden zoefden en ik de stad achter de bergen zag verdwijnen, klopte mijn hart in mijn keel. Ouders ontmoeten is één ding, maar in een ander land, in een andere taal & met merkwaardige omgangsvormen -die ik bij tijd en wijle nog niet helemaal onder de knie heb- wordt het wel een érg spannende aangelegenheid.
Eenmaal aangekomen bij het gehuchtje even buiten Santiago naderen we een enorm hek. Met een druk op de knop zoeft de automatische poort open en zie ik een enorme oprijlaan. Voor mij ontvouwt zich een soort van landgoed met in het midden, zoals het hoort, een prachtige hacienda met veranda. Paarden, honden, katten, geiten, zwembad, tuinhuis: ik was behoorlijk onder de indruk. Hier ga ik me wel vermaken!
Eenmaal aangekomen bleek alle drukte –uiteraard- voor niks te zijn geweest. Mijn nieuwe ‘surrogaatfamilie’ blijkt een stelletje onwijs grappige, gezellige & temperamentvolle mensen te zijn waarmee het elke dag feest is. Zo’n weekend staat vooral in het teken van gezamenlijk eten – ontbijt rond één uur, lunch om een uurtje of zes en diner rond middernacht. Hilarisch. Tijdens die vreetfestijnen wordt er wat af geschreeuwd & gelachen en de ene flauwe grap na de andere rolt over tafel. Prachtig. Afgelopen weekend was het wederom raak & de hele familie met aanhang was aanwezig. Geweldig.
Helaas is het niet alle dagen feest. Vorige week brak de dag aan dat mijn lieve vriendinnetje & huisgenootje Aranka terug moest naar Duitsland. Potver! Dat was geen pretje zeg. Ze is het zonnetje in ons huis & ik mis haar nu al. Maar welja, ze heeft op gepaste wijze afscheid van Santiago kunnen nemen, want het laatste weekend stond in het teken van een paar mooie feestjes. Jahaa, dát kunnen we wel! Op de ochtend van vertrek stonden Zoë & ik om ongoddelijke tijdstippen klaar om haar naar het vliegveld te brengen – een beter einde van een geweldige periode samen kon het niet zijn.
Vanochtend was het wederom tijd om naar het vliegveld te vertrekken, want ook Zoë has left the building. Zij vertrekt voor een paar maandjes reizen, maar zal me vanaf september weer gezelschap komen houden in de hectiek van Santiago. Heerlijk! En geloof het of niet, over een paar daagjes sta ik alwéér op het vliegveld. Dit keer niet om uit te zwaaien, maar om op te halen. Vriendinnetje Ellen komt de boel hier eens even inspecteren alvorens we samen naar het noorden vertrekken: Peru, Bolivia én vriendinnetje Lotte staan dan op het program :D
Wellicht begrijp je nu dat ik het een geweldig vooruitzicht vind om hier nog een half jaartje langer te blijven. Het maakt me blij & gelukkig en het doet me goed, al weet ik heus wel dat er thuis in Nederland een hoop mensen zijn die ik graag even had gezien. En maak je geen zorgen: ondanks dat ik hopeloos verliefd ben geworden op het land, de stad, de mensen & één chileen in het bijzonder, weet ik zeker dat ik aan het einde van het jaar weer terugkom naar mijn geliefd koud kikkerlandje. Echt.
Liefs,
Marja
30 Juni 2008 - 18:32
Je Moederrrr:
Ha Schat! Ik geef je geen ongelijk, blijf maar lekker genieten daarzo en verblijd ons nog maar een tijdje met je leuke verhalen :D Ik moet altijd erg lachen om je verhaaltjes! Ook goed nieuws hier in Holanda: ik ben in het gelukkige bezit van een baan! Jaja... in Amsterdam nog wel, nog een weekje en dan vertoef ik dus ook in de jungle!
Beso!
zie je overmorgen :D
tot dan, kussies -
30 Juni 2008 - 19:08
Nicolette:
Lieve lieve Marjaatje, echt SUPER voor je dat je nog een paar maandjes kan blijven!! Iedereen gunt het je van harte :) Maaaar wel écht beloven dat je terugkomt aan het eind van het jaar he!! Anders ga ik je gezellige aanwezigheid veel te veel missen :(
Hele dikke kus en geniet van je supertijd! (ik moet overmorgen al gaan :() -
30 Juni 2008 - 19:47
Nicky:
leave poppedop, ook al is het al oud nieuws :P ik blijf het leuk voor je vinden. op de foto's ziet het er nu allemaal best westers uit, het is net alsof je ff naar frankrijk gaat om te skieen en die regen die kennen we hier ook wel. jammer dat er toch iets meer kilometertjes tussen zitten. ik was graag bij je langsgekomen. maar goed een voordeel: ik mag je BLOND ovenschaal nóg langer in mn bezit hebben;)!
geniet er nog even van. zeker als je vriendinnetjes nog langskomen. super tof dat jullie weer een mooie reis gaan ondernemen! over precies een week ben ik ook van mn tentamens af. YES.
dikke kus & knuffel van mij -
30 Juni 2008 - 21:54
Tessa:
Lovelyyyyy :D ik heb je inderdaad al een paar dagen geleden gemaild dus de lange versie zal ik je besparen, maar leuk om weer eens een paar fotootjes te zien waarvoor je het ook alweer allemaal doet :) Groot gelijk heb je lieve meid!
Dikke kus
P.S. die laatste foto van jou is wel een schatje hoor ;) Mis je nu al :P -
01 Juli 2008 - 03:36
Enrique Del Hombre:
Qué bueeeno po huevona! La dura, estai vacán acá. Nos vemos al toque en la u, catchai? Ciaooww -
01 Juli 2008 - 13:13
Eveline:
Hey marja!
Wat een leven inderdaad! Tjonge jonge...Ik hoorde het al van je moeder...:) maar echt super dat je dat hebt kunnen regelen. Ik had het niet anders gedaan hihi. Maar niet dan ook nog zeggen dat je nog langer blijft hoor, ik weet niet of we dat vol kunnen houden...:$
Dikke kus Eef -
01 Juli 2008 - 17:42
Renee:
Lieveling:)!
Wat een heerlijk verhaal heb je weer geschreven en zelfs ik kan begrijpen, na 2 weken Santiago, dat jij daar wilt blijven! Geniet van je matties, geniet van je Chileen, geniet van je omgeving daar en geniet van je tripjes binnenkort.
Meid, ik mis je, maar ik denk maar een half jaar is zoooo voorbij:)! We kunnen het allemaal weten...
Dikke Tuut
Renee -
02 Juli 2008 - 08:45
Jacq.:
Lieve lieve meid,
Alsk het allemaal lees ben ´k behoorlijk jaloers...ik ben sinds gisteravond weer terug op europese bodem (belgische bodem om precies te zijn) en ik verlang nu al terug naar Marokko en mn Gabonees...Dus mijn boodschap aan jou: geniet er lekker van, van het land en vooral van Matìas, want voor je het weet zit je sip op de bank bij paps en mams :(...
Kmoet trouwens even kwijt dat je d´r goed uitziet chickie ;) die Chileen en het chileense leven doen je goed blijkbaar :p!
Liefs! -
03 Juli 2008 - 09:37
Margriet En Rino:
He Marja,
Wat leuk voor je allemaal. Maar ik ben natuurlijk zeer teleurgesteld dat je pas in december van plan bent terug te komen. Moeten we je nog langer missen. Haha.
Even wat anders. Zien Rino en ik dat goed??? Zien wij een slanke Marja het beeld passeren?
Top, geweldig, doet die lucht dat daar of wat anders???? Haha. Laat je mij het even weten of het de lucht is want dan boek ik gelijk een vlucht naar je toe.
Dag lieverd, veel plezier. -
06 Juli 2008 - 00:57
Christian :
Olen iloinen, että olen samaa mieltä teidän kanssanne asuu asunnossa. Parempi, minulla ei olisi esiintynyt. I stoße on hyvissä ajoin toivottavasti paljon olutta ja nestettä.
Christian! -
06 Juli 2008 - 12:33
Janine:
Hey Marja, wat gaaf dat je nog even in Chili kunt blijven! Komt ook bij jou nu een einde aan colleges en tentamens? Ik moet iig nog een weekje studeren en zelf tijdens de vierdaagse, en de week erna een paar dagen stage lopen. Echt balen.
Heel veel plezier de komende tijd. Geniet van al je bezoekjes van vriendinnen, de avonturen in Peru en Bolivia en natuurlijke van je sjeike bezoek.
Ik kijk er naar uit over je avonturen te lezen.
Groetjes Janine -
09 Juli 2008 - 20:10
Liske:
MARJA!
superverhaal weer en GE-WEL-DIG dat je nog even kan blijven!!!! Mis Seville en 't buitenlandleventje hier enorm:( dus ben blij dat er nog iemand in Verwegistan zit, om zo 'n beetje in die sferen te blijven;)
Genietze van alles (!!) en ik kijk uit naar meer mooie foto's en verhalen:)
Hollandse kus,
Liske