Feest der herkenning - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Marja Huiskamp - WaarBenJij.nu Feest der herkenning - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Marja Huiskamp - WaarBenJij.nu

Feest der herkenning

Door: Marja

Blijf op de hoogte en volg Marja

29 Januari 2008 | Chili, Santiago de Chile

Jaaa! Het was zover! Na een dramatisch uitzwaai-event op Schiphol stapte ik zondag eindelijk in het vliegtuig op weg naar een mooi avontuur.

Nog voordat ik goed & wel voet op Zuid-Amerikaanse bodem had gezet, had ik alweer een woeste chileen aan de haak geslagen. Tsja, waarom verbaast me dat nou toch niet? Deze langharige doch bijzonder grappige hell´s angel heeft me meteen ingewijd in het onverstaanbare taaltje dat ze hier doen voorkomen als spaans. Nou is mijn spaans wel redelijk maar toch zeker niet fantastisch, en dat staat uiteraard garant voor hilarische momenten. Ze schijnen het hier niet nodig te vinden om de boel fatsoenlijk uit te spreken en het gaat behóórlijk snel. Ach ja, van snel & onduidelijk praten heb ik wel kaas gegeten dus ik zie het vrolijk tegemoet. Om alles een beetje op te frissen voordat het hele universiteitscircus begint, klamp ik elke chileen aan die er ook maar een beetje uitziet alsof ´ie een praatje wil maken. Zolang ik geen woeste gezichten zie ga ik lekker door met mijn stalkpogingen ;)

Deze eerste dagen hier in Santiago zijn fantastisch. Een feest der herkenning. Al in de taxi richting hostel begon ik allerlei dingen te herkennen en toen ik zelfs met mijn ogen dicht de dichtsbijzijnde supermarkt kon vinden was het feestje compleet. Ken uw prioriteiten: ook met de drankwinkel had ik geen enkele moeite ;) Wat geweldig om hier weer te zijn! Heel vreemd, maar oh zo leuk. Als een blije stuiterbal huppel ik hier rond en bovendien kan ik maar geen genoeg krijgen van het mooie weer. Eindelijk zomer! Jajaja, wat een leven.

In plaats van meteen m´n spullen in m´n backpack te gooien en er meteen vandoor te gaan, staan er eerst nog wat nuttige dingen op ´t program. Een van de prio´s is het vinden van een kamer, maar ik heb ontdekt dat dat geen probleem gaat worden. Het huis waar ik maandag een afspraak had heb ik laten schieten, omdat blowende hangjongeren in een ranzig duister hol me toch niet helemaal ideaal leken. Vandaag bij een paar andere casa´s wezen kijken en het ziet er prima uit allemaal, voor Zuid-Amerikaanse begrippen dan. Het is gewoon een kwestie van een beetje anders denken.. ;) Morgen even beslissen en dan is het alweer geregeld. Een van de andere dingen die geregeld moeten worden is het inschrijven bij de locale policía internacional. Welja, wat een prachtige toestanden aldaar! Die beste mensen lieten me pasfoto´s maken met mijn naam & paspoortnummer eronder, en dat resulteert in van die boevenfoto´s met een zwart bord eronder. Hilarisch! Helaas heb ik voor noppes zitten wachten, want er waren nog zeker zo´n 130 wachtenden voor me en ik moest écht weg in verband met een afspraak ergens aan de andere kant van de stad. Welja. Morgen poging twee.

Maar niet getreurd, ondanks de serieuze zaken die geregeld moeten worden is er heus genoeg tijd voor mooie momenten! Het credo is als altijd ´als laatste erin, als eerste eruit´ :D Het hostel blijkt zowaar een zwembad te hebben en dus was dat alle reden voor een poolparty op mijn eerste nacht in town. Mij hoor je niet klagen. Strakjes staat er weer een of ander prachtig feest op ´t program met wat leuke leute van ´t hostel dus dat wordt wederom een nacht met weinig slaap.. maar wat geeft het. Ik vind het prachtig.

Liefs,
Marja

• 30 Januari 2008 - 01:42

Renee:

Hej Popke:). Waahhh wat ben ik blij wat van je te horen:). Het klinkt allemaal helemaal super, en hoe cool dat je daar gewoon met je ogen dicht de drankwinkel kan vinden, ik had eerlijk gezegd niet anders van je verwacht drankorgel van me;). Ik ben nu ook gezellig een biertje aan het drinken:). Ik zeg geniet ervan en niet teveel van die Chilenen aan de haak slaan he, ik wil je in de zomer wel gewoon terug hebben in Nederland;)!
    Dikke kuss uit het zonnige florida:)
    Renee, je weet wel:P

• 30 Januari 2008 - 07:06

Jacq.:

Popke! Geweldig dat de hele reis goed is verlopen (dat zijn we niet echt van je gewend :P) en dat Santiago nog steeds hetzelfde is gebleven :D!
    Keep up the good work met het stalken van chilenen en het overhalen om tóch even een gezellig babbeltje te slaan met deze geweldige blonde dame :D, succes met het vinden van een kamer en het regelen van dingetjes en veel plezier met poolparty's/ buitenlandse drankfestijnen/ etc. :D!!!
    Liefs, Jacq.

• 30 Januari 2008 - 08:48

Nicky:

HOE kun je vrijwel de enig achtergebleven bcjc-chica (eva jij loopt stage dus ook jouw dagelijks leven is anders) nog meer jaloers maken door het te gaan hebben over poolparty's, hostelfeesten en zomers chileens weer.. grrrrr. hihihihi. Maar meid ik gun het je van harte!!!

Bij een aantal bc studenten lees je nog dat de eerste dagen toch lastig zijn zover weg.. en bij jou lijkt het wel een tweede natuur, zodra het afscheid is geweest is marja weer vol vreugde om een nieuw avontuur te mogen beleven! Gelijk heb je hoor :D!!

Nou meid succes hoef ik je bijna niet te wensen want dat gaat echt wel goedkomen daar geloof ik:) maar toch doe ik het want een fijn casa uitzoeken is toch niet mis, dus succes daarmee! Ik kijk uit naar je volgende verhaal :)!

DIKKE TÚT!

• 30 Januari 2008 - 09:34

Astrid:

Eeeey Chica!!
    Die Chilenen daaro hangen vast aan je lippen... Of jij aan die van hen om te proberen hun taaltje te ontrafelen ;)
    Maar ik heb al wel in de gaten dat ik me om jou helemaal geen zorgen hoef te maken. Jij voelt je volgens mij overal meteen thuis! Heerlijk!!
    En ga vooral door met het typen van deze leuke verhaaltjes, ik lach me rot!
    T ga je goed meis en ik hoop snel weer iets van je te horen!
    x Astrid

• 30 Januari 2008 - 10:10

Hellen:

Hej meis,

Wat super goed om te horen dat alles goed met je gaat! Zo te horen zal je je daar wel vermaken :-D Ouwe slempert.... ;-) Hier regent het weer es lekker, dus geniet maar van die zon!

xxx

• 30 Januari 2008 - 10:26

Martje:

Meis!
    Wat schrijf je toch in heerlijke marja-taal! Ik kan me het allemaal levendig voorstellen! Haha! Al een keuze kunnen maken tussen al die kamers madame? ;) Ik lees het al: dat gaat wel goed komen!
    Dikke kus,
    Mart

• 30 Januari 2008 - 11:14

Gerundio:

Hee Marha!!

Je voelt je daar al helemaal thuis merk ik! haha, nog even en iedereen kent je en voordat je het weet geef jij de hipste party's in de Zuid-Amerikaanse variant van 'De Fuik':P Even zonder gein, ik gun je daar de tijd van je leven. Geniet ervan.

Je hebt het in ieder geval beter bekeken dan ik:S ik zit hier wederom met mijn poot omhoog, kijkende naar buiten alwaar het met emmers uit de hemel komt gevallen. Afgelopen zondag mn enkelbanden flink verrekt, en dat zo net voor carnaval.. ik hoop dat ik dan alweer wat kan lopen. maar dat is afwachten. Verder heb ik niet veel meer te melden aangezien ik de laatste dagen niets anders heb gedaan als gezeten en ik denk zo'n 15 films heb gekeken:P

Nogmaals veel plezier daar! en ik kijk alweer uit naar je volgende rapportage.

Groeten en kussen uit het, altijd gezellige, doch regenachtige Brabant!

Jeroen

PS.: waar kan ik die foto's vinden van je afscheidsparty? ben benieuwd wat daar uit is gekomen:P. xxx

• 30 Januari 2008 - 12:51

Rennie :

Zo dat was me een afscheid zeg.Maar ik zie dat je het allemaal goed onder kontole hebt.Ben ook niet anders van je gewend.Mijn moeder heeft de uitslag gekregen en alles lijkt goed dus we gaan weer rustig door met adem halen.He lieverd geniet van je avontuur en zie uit naar je volgende veslag.
    liefs van ons

• 30 Januari 2008 - 14:43

Piek:

Marjaaa, wat fijn dat je heel bent aangekomen. Heb je onderweg lekker met Fiction Plane in je oren geslapen in het vliegtuig? Jammer dat het eerste studentenhuis toch niet zo'n succes was, maar wel super dat je een veel vettere hebt gevonden met zwembad. Zo te horen hoef ik geen medelijden met je te hebben, geniet lekker van de zon meid. We'll keep in touch! Dikke kus Marieke

• 30 Januari 2008 - 17:27

Karen:

Chica! Wat een geweldig mooi verhaal a la marja :D Je gaat het daar vast onwijs naar je zin hebben met alle woeste Chilenen!! (H) Succes met een kamer zoeken en al het geregel! Benieuwd naar je nieuwe verhaal!
    Hasta pronto, beso!

• 30 Januari 2008 - 20:18

Eveline:

Hey Marja,

Je schrijft zoals je praat:P!
    Klinkt allemaal super, ga zeker door met verhalen vertellen want ik hang aan je lippen!:)

Groetjes Eveline

• 30 Januari 2008 - 21:40

Ellen:

hihi wat een gejank he zondag :P liefst had ik je nog de hele avond willen vasthouden maar nee hoor, mevrouw ging er van door... en zo te horen heb je 't al erg leuk! :D
    je hebt 't iig leuker dan ik want ik ben nog druk bezig met m'n scriptie=bah! Dus ik zou zeggen; ga vooral niet studeren en wel heel erg veel feesten komend half jaar. Maar volgens mij komt dat wel goed met jou! ouwe zuiplap! heb nu al weer zin in de volgende fles rosé die we samen gaan nuttigen...

en zijn de chilenen een beetje leuk? ;) vast niet mooier dan dat lekkere ding van mij! hihi... (sorry dat was even mijn verliefdheid)

anyway! ben blij dat je zo makkelijk aan een kamer kan komen! superchillybilly! en dan maar reizen zou ik zo zeggen....

nou meisie! mis u nu al en binnenkort kunt u een mail verwachten getiteld; ellens lovelife part 3 :D

Love you!! dikke vette lebber

• 30 Januari 2008 - 21:40

Ellen:

Love you!! dikke vette lebber

• 31 Januari 2008 - 15:54

Eva:

Deern, wat een belevenissen daar alweer! Sta er toch van te kijken dat jij zo makkelijk je spullen in een rugzak smijt en zonder al te veel problemen je leventje aan de andere kant van een onnoemelijke oceaan weer oppakt.
    Ik ben de reis-uitdaging inmiddels ook aangegaan: iedere werkdag tuf ik nu met Veolia over de provinciegrenzen naar het schone Brabantse land. Moet zeggen, de cultuurschock blijft tot nu toe uit, al praten veel collega's toch wat zangeriger dan ik gewend ben :p

Meiske, ik hoop dat al je regelzaakjes snel verlopen zodat je je boeltje kan pakken om je reis-wensenlijstje af te werken. Ik kijk uit naar de foto's en de verhalen!

Veel liefs vanuit het MMS,
    Eva

• 31 Januari 2008 - 19:46

Nicolette:

Heey meis,
    Wat een verhaal weer, een goede start van een supertijd :) Ik hoop dat je inmiddels een stekkie hebt en we idd kunnen skypen, dat zou wel gezellie zijn :) Skype werkt alleen in de woonkamer heb ik ontdekt ;)
    Meis, enjoy en ik kijk uit naar je nieuwe verhaaltjes!!

• 01 Februari 2008 - 12:28

Miranda:

Hey Marja,

Van je lieve buurmeisje kreeg ik je website ;-)
    Gaaf zeg.
    Bij deze heel veel plezier en ik zal af en toe eens kijken wat voor spannends je allemaal meemaakt.
    Groetjes Miranda (kook)vriendinnetje van Janine.

• 01 Februari 2008 - 14:46

John:

probeer nog wel tijd over te houden voor carnaval. dan moet pas feesten zijn! kun je lekker verbroederen...

laat je Santiago wel heel, lieverd?

dikke kus, John

• 02 Februari 2008 - 12:01

Margriet :

Grote kleine lievelngsnicht, Ik lees 't alweer. Marja maakt met haar opwachting in het zuidelijk halfrond weer een groots entree. Heb je de halve Chileense mannelijke bevolking weer aan je rokken hangen? Niets ondertekenen, voor je 't weet ben je getrouwd. Wat betreft vergunningen bij de lokale smerissen, steekpeninngen doen het altijd uitstekend, schiet lekker op. Oh ja, mocht je weer denken, het is mooi weer, ik ga even een eindje toeren met de motor, laat dan een klein chileentje voor de motor uitlopen i.v.m. kuilen in de weg. Dag schat tot de volgende keer.

• 03 Februari 2008 - 14:14

Wieleke:

Chica!!

Haha wat een verhalen allemaal...Ben blij dat je je zo thuis voelt!
    Hier in Málaga is ook alles prima...Heeerlijk weer en ik ga zo ook op mijn dakterras zitten van mijn nieuwe appartementje :P!
    Have fun en een beso muy fuerte!

• 04 Februari 2008 - 07:29

Tessa:

Lieve Marjaaaa!

Geweldig om te lezen dat het voor jou een feest van herkenning is! Voor mij ook; alleen jij kan het op deze manier brengen ;)
    Ben heel blij dat alles zo goed gaat met je en dat je je vermaakt!

Dikke kus uit Zuid-Afrika!

• 05 Februari 2008 - 16:03

Mark:

Bah bah bah.. wat ben ik jaloers..:-s En wij hier maar wegrotten in de kou van het Nederlandse land..

En als ik zo die verhalen hoor zou ik het liefst morgen het vliegtuig inspringen en je komen vergezellen.. Wat is reizen toch leuk (en zeker met mooi weer ;-))

Geniet ervan lieverd.. maar dat komt zeker goed denk ik zo..

Kus